Your internet success is our success

We create digital experiences that drive your business to effectively achieve its goals!

Γιατί οι Εταιρείες Πρέπει να Αναθέτουν τη Διαχείριση του Online Advertising σε Agency;

Ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η σύγχυση γύρω από το κατά πόσο μπορούν να διαχειριστούν οι ίδιες τη διαφήμισή τους στο internet, ή θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα digital agency.
Δεν είναι λίγες οι φορές που, λίγο το κόστος, λίγο η άγνοια του πώς δουλεύει το digital marketing, οδηγούν τις επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν την online διαφήμιση εσωτερικά, με καταστροφικά πολλές φορές αποτελέσματα. Και αυτό είναι κάτι που ακούγεται λογικό.
Τα πλεονεκτήματα ενός agency στη διαχείριση οποιασδήποτε pay-per-click -αλλά και digital ενέργειας- είναι ξεκάθαρα, ειδικά όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι για την εταιρεία.
Κάποιες επιχειρήσεις αναθέτουν από την αρχή την PPC διαχείριση σε agencies, ενώ άλλες ξεκινούν μόνες τους, έως ότου διαπιστώσουν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμεναν.
Η χρυσή τομή βρίσκεται στην αμοιβαία συνεργασία της εκάστοτε εταιρείας με το agency, και στην ανταλλαγή γνώσης και πληροφορίας για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Το agency δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τη γνώση του “business” της κάθε εταιρείας, αλλά διαθέτει μια τεχνική και γνωσιακή εξειδίκευση που οι πελάτες του δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Επομένως, το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη μεταξύ τους συνεργασία.

Παρακάτω ακολουθούν 5 βασικοί λόγοι για τους οποίους μια εταιρεία θα πρέπει να αναθέσει τη διαχείριση της digital διαφήμισης σε ένα Agency:

 1. Γνώση της αγοράς και των βασικών δεικτών της
  Τα agencies έχουν μια πολύ καλή επίγνωση της αγοράς και των κλάδων που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτήν.
  Γνωρίζουν πολύ καλά τα κόστη-ανά-click, τα conversion rates και το πώς θα φτάσει σωστά το διαφημιστικό μήνυμα στο κατάλληλο καταναλωτικό κοινό.
  Αυτό μπορεί να σώσει από τον πελάτη πολύτιμο χρόνο στο να δοκιμάζει και να πειραματίζεται με διάφορα πράγματα, από τη στιγμή που δεν έχει πλήρη επίγνωση της digital αγοράς.
  Αποτελεί επίσης και μια ασφάλεια, ότι το διαθέσιμο budget θα ξοδευτεί από την αρχή σωστά, μέσα στα επιτρεπόμενα και λογικά όρια που ορίζει η αγορά.
 2. Πρόσβαση σε τεχνογνωσία και υποστήριξη
  Αρκετά agencies έχουν συχνή επικοινωνία με το support της Google και του Facebook, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη σχέση. Αυτό τους δίνει πρόσβαση σε μια πληθώρα ευκαιριών και συμβουλών για κάθε πελάτη τους ξεχωριστά. Είναι λογικό να μην αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο μικρομεσαίες εταιρείες που τρέχουν μόνες τους τον λογαριασμό του AdWords ή του Facebook.
  Τα agencies αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων της Google και του Facebook. Επομένως, είναι πολύ εύκολο για τους 2 αυτούς κολοσσούς να στείλουν ένα email στα συνεργαζόμενα agencies, δίνοντάς τους πρόσβαση σε προηγμένα εργαλεία και δυνατότητες.
  Έτσι, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες μεθόδους και τεχνικές, που ενδεχομένως ο ανταγωνισμός τους να μην έχει πρόσβαση. Αυτό είναι από μόνο του ένα υψίστης σημασίας πλεονέκτημα.
 3. Δυο κεφάλια είναι καλύτερα από ένα
  Η διαχείριση του ίδιου λογαριασμού από ένα άτομο και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να είναι αιτία στασιμότητας της απόδοσής του.
  Κάποια στιγμή, ακόμα και ο πιο έμπειρος marketer νιώθει ότι κολλάει και πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσει ή να πειραματιστεί.
  Τα agencies δεν αποτελούνται από έναν άνθρωπο, ως εκ τούτου η ομάδα είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή να προσφέρει τη βοήθειά της στη διαχείριση του λογαριασμού. Νέες ιδέες, διαφορετικός τρόπος σκέψης.
  Επίσης, τα agencies αφουγκράζονται πολύ καλύτερα τις αλλαγές της αγοράς, παραμένουν στην επικαιρότητα, προβλέπουν τα trends και επανέρχονται με νέες ιδέες και ευκαιρίες.
 4. Εξειδίκευση σε διαφορετικούς τομείς
  Υπάρχουν πολλές φορές όπου ένας λογαριασμός δεν αποδίδει, αλλά οι λύσεις σε αυτό το πρόβλημα είναι κάτι που ο πελάτης δεν μπορεί να διαχειριστεί εσωτερικά.
  Ίσως οι εταιρείες να διαθέτουν έναν ικανό υπάλληλο στη διαχείριση των keywords και bids, αλλά σε κάτι όπως το conversion rate optimization να μην έχει καθόλου γνώση.
  Τα agencies μπορούν να το κάνουν αυτό πιο αποδοτικά. Ενδεχομένως να διαθέτουν δομημένα τμήματα, π.χ. development, όπου μπορούν να συνεισφέρουν τεχνικά σε προβλήματα και βελτιώσεις, όπως το παραπάνω. Σε άλλη περίπτωση, ίσως να συνεργάζονται με εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες όπου μπορούν να συνεισφέρουν.
  Αυτό τους επιτρέπει να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και ανάγκες του κάθε πελάτη, χωρίς να απαιτείται από τον ίδιο να ξοδέψει περισσότερους πόρους.
  Ειδικά στο e-Commerce, οι εταιρείες επωφελούνται στο μέγιστο από τη συνεργασία με agencies, αφού πέρα από το AdWords ή τα Facebook Ads, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνεισφέρουν στην επιτυχία, όπως το Marketing Automation, Conversion Rate Optimization, Search Engine Optimization, Inbound Marketing και άλλα.
  Ένα ακόμη παράδειγμα είναι οι εταιρείες που τρέχουν application καμπάνιες, όπου εκεί απαιτείται έξτρα γνώση για third-party πλατφόρμες.
 5. Ο κίνδυνος της παραίτησης
  Τι κι αν η εταιρεία έχει αναθέσει σε έναν υπάλληλό της, το πολύ σημαντικό κομμάτι του PPC, και αυτός εγκαταλείψει την εταιρεία;
  Το διάστημα που απαιτείται από μια παραίτηση, στη πρόσληψη και εκπαίδευση ενός νέου ανθρώπου μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την πορεία της εταιρείας.
  Τα agencies προσφέρουν μια σταθερότητα και ασφάλεια στον πελάτη. Εάν κάποιος εργαζόμενος του agency αποχωρήσει, αυτομάτως αναπληρώνεται από κάποιον άλλο, χωρίς αυτό να κοστίσει ακριβά στην καμπάνια.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο η ανάθεση των digital διαφημίσεων σε ένα agency, όσο η ανάθεση σε ένα σωστό agency.
Οι πελάτες που γνωρίζουν τις ανάγκες τους και την κουλτούρα τους, είναι πιθανό να κάνουν καλύτερη δουλειά στην εύρεση του σωστού agency.
Όταν γίνει αυτό, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ένα βήμα πιο κοντά από ποτέ!
Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας διαφήμιση στο Internet; Είμαστε εδώ, για να ακούσουμε τις ανάγκες σας!